Ekonomi

Su ürünleri üretimi 2022’de %6,2 arttı

Su işleri üretimi 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 6,2 artarak 849 bin 808 ton olarak gerçekleşti. Üretimin %30’unu deniz balığı, %5,6’sını balıkçılık yoluyla elde edilen diğer deniz ürünleri, %3,9’unu avcılık yoluyla elde edilen iç su ürünleri ve %60,6’sını su ürünleri oluşturmuştur.

Su ürünleri avcılığı 2022’de %2,1 arttı

Avcılık yoluyla toplam üretim 335 bin 3 ton olurken, su ürünleri üretimi 514 bin 805 ton oldu. Denizde eser avı bir önceki yıla göre %2,3 artarken, iç sularda eser avı %0,4 arttı.

Yakalanan deniz balığı miktarı ise 254 bin 535 ton oldu. Avlanan deniz balıklarının türlere göre dağılımı incelendiğinde en fazla avlanan balığın 125 bin 980 tonla hamsi olduğu görüldü. Hamsiyi 49 bin 892 tonla palamut ve 16 bin 729 tonla sardalye izledi.
 

Su ürünleri yetiştiriciliği 2022’de %9,1 arttı

2022 yılında yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 368 bin 742 tonu denizlerde, 146 bin 63 tonu ise iç sularda gerçekleşti. Yetiştirilen en değerli balık türü iç sularda 145 bin 649 tonla alabalık, denizlerde 156 bin 602 tonla levrek ve 152 bin 469 tonla çipura oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu