Haber

Çin’deki hastanelerde koronavirüs yoğunluğu var

Çin’de koronavirüse bağlı vakalardaki artış devam ediyor.

Ülkedeki hastaneler ve cenaze evlerinin yoğun baskı altında olduğu söyleniyor.

Ani bir politika değişikliğiyle, Pekin bu ay dünyanın en katı karantina ve kapsamlı test rejimini kaldırmaya başladı.

Çin hastanelerinde yoğunluk

Pazartesi günü bir olan ölü sayısı Salı günü üçe yükseldi. Reuters’in raporunda, “Rakamlar, cenaze evlerinin bildirdikleriyle tutarsız.”söylendi.

Güneybatıdaki Chengdu kentindeki büyük bir hastane olan Huaxi’deki bir işçi, koronavirüs hastalarına bakmakla “son derece meşgul” olduklarını söyledi.

Ambulans şoförü: Gördüğüm en zor iş

Hastanede kimliğini açıklamak istemeyen ambulans şoförü, “30 yıldır bu işi yapıyorum ve hayatımda gördüğüm en yoğun iş.”söz konusu.

Salı akşamı hastanenin acil servisinin içinde ve dışında ve bitişiğindeki bir klinikte uzun kuyruklar oluştu. Ambulanslarla gelenlerin çoğuna nefes almalarına yardımcı olmak için oksijen verildi.

Bir acil servis çalışanı “Hastaların neredeyse tamamı koronavirüs ile enfekte oldu.”söz konusu.

“Yemek yemeye bile vaktimiz yok”

Aynı yetkili, hastanenin koronavirüs için ilaç stoğuna sahip olmadığını ve sadece öksürük gibi semptomlar için ilaç sağlayabildiğini kaydetti.

Chengdu’nun en büyük cenaze evlerinden biri olan Dongjiao cenaze evinin çevresindeki otoparkların dolu olduğu belirtilirken, cenaze görevlileri şunları söyledi:

“Bunu günde yaklaşık 200 kez yapmak zorundayız. O kadar meşgulüz ki yemek yemeye bile vaktimiz olmuyor. Önceden günde 30-50 civarındaydı. Birçoğu koronavirüsten öldü.”

“Bütün ölü yakma yerleri dolu”

Başka bir Chengdu krematoryumunda görevli kişi, “Son zamanlarda koronavirüsten çok ölüm oldu. Tüm cenaze törenleri dolu. Yılbaşına kadar oraya gidemezsiniz, en erken 3 Ocak olabilir.”dedi.

Acil servisteki hasta sayısında çarpıcı artış

Çin, pandemiye bağlı olarak sadece zatürree ve solunum yetmezliğinden kaynaklanan koronavirüs hastalarının ölümlerini saydığını belirtti.

Pekin Chaoyang Hastanesi yetkilisi Zhang Yuhua, son dönemde hastaların birçoğunun yaşlı ve kritik durumdaki bireyler olduğunu söyledi.

Acile başvuran hasta sayısının günde 450-550’ye çıktığı, daha önce bu sayının 100 civarında olduğu kaydedildi.

Emekli sağlık çalışanları işe alındı

Kırsal topluluklardaki hasta ve emekli sağlık çalışanları yardımcı olmaları için yeniden işe alındığından hemşireler ve doktorlar fazla mesai yapmak zorunda kaldı.

Bazı şehirler, ateş önleyici ilaç tedarikini güvence altına almak için mücadele ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu